Papierloos rijden

EBA APP - GMT APP STORE
U bent hier:  Home  /  Onze diensten  /  EBA standaard

Het digitale begeleidingsformulier conform EBA standaard

Wastehub heeft , een door het LMA goegekeurde vrijstelling om haar klanten, met een eigen oplossing, zonder fysiek begeleidings document een afval transport te kunnen laten uitvoeren. De Wastehub oplossing is getoetst conform ‘Besluit Melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen’ en de oplossing voldoet aan de gestelde eisen.

 

Hierdoor kunnen aangesloten klanten via wastehub hun ritten door vooraankondiging melden aan hun verwerker, (digitale) begeleidingsbrief uit zenden en weeggegevens ontvangen door middel van 1 oplossing.

 

EBA standaard

De afvalindustrie produceert jaarlijks tientallen miljoenen papieren documenten zoals opdrachtbonnen, routelijsten, wettelijke transportdocumenten, weegbonnen en facturen. Veel van deze documenten vormen de input voor het administratieve proces van de eigen maar ook van andere organisaties in de keten

 

De sector wil de administratieve last terugdringen. Hiervoor hebben de brancheorganisaties Vereniging Afvalbedrijven, Koninklijke NVRD, BRBS Recycling, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en een aantal andere partijen met elkaar afgesproken om de informatiestromen tussen alle partijen in de afvalketen te stroomlijnen. Hiervoor is onder begeleiding van TNO een Open Standaard ontwikkeld de EBA.

 

Wastehub is als kennispartner vanaf het prille begin betrokken bij de ontwikkeling en realisering van de EBA standaard. Wastehub heeft reeds bij een van GMT Waste Benelux grootste klanten het backoffice systeem aan het weegsysteem gekoppeld (beide zijn van een andere leverancier) doormiddel van de EBA standaard.

 

Met digitale geleidedocumenten en het digitaal wegen verminderen we naast het papierverbruik ook de wachttijden bij de verwerkingslocaties, gaan er geen documenten verloren en is de kans op fouten nihil. Al deze ontwikkelingen dragen hun steentje bij aan duurzaamheid maar vooral ook aan een efficiëntere en betrouwbare bedrijfsvoering.

 

 

Wilt u ook weten of u papierloos kunt rijden? Mail naar info@wastehub.nl of bel 020-6005151

 

Kijk hier voor de beschikbaarheid op uw softwaresysteem.