Over ons

EBA APP - GMT APP STORE
U bent hier:  Home  /  Over ons

Over Wastehub.nl

Wastehub.nl is ontstaan vanuit de behoefte in de afvalmarkt naar een standaard integratieplatform waarop op eenvoudige wijze gegevens kunnen worden uitgewisseld. Steeds meer organisaties in de afvalsector zien de voordelen van het uitwisselen van gegevens met andere organisaties in de keten door gebruik te maken van het internet.

 

Bij Wastehub vinden we dat data uitwisseling begint in het bronsysteem van de aanbieder van informatie en eindigt wanneer deze informatie bij de ontvanger is ontvangen en verwerkt is in het bronsysteem van de ontvanger. Door afspraken te maken met softwareleveranciers van de meest gangbare softwaresystemen in de markt, kan Wastehub de gegevens real-time in uw back office software afleveren.

 

Wastehub is een zelfstandige onderneming die is gestart als een spin-off van GMT, een organisatie met tientallen jaren ervaring in het realiseren en implementeren van diverse softwareoplossingen voor de afvalbranche. Wastehub wordt gesteund door een groot aantal klanten van GMT en wordt ook aangemoedigd door andere organisaties in de keten. Daarnaast kon Wastehub bij de oprichting ook rekenen op de steun van de toonaangevende softwarebedrijven die actief zijn in de afvalsector.

 

In september 2009 zijn we gestart met de realisatie van het ontwikkelen van het integratieplatform en de koppelingen met diverse softwaresystemen. Daarbij hebben we altijd de volgende zaken voor ogen gehad:

 

  1. Data die wordt uitgewisseld wordt vertrouwelijk behandeld; diverse beveiligingen voorkomen ongeoorloofd gebruik van de informatie.
  2. Wastehub slaat geen data op; de afzender bepaalt welke data beschikbaar komt voor ketenpartners en  hoe lang de informatie beschikbaar blijft . Daarna wordt de informatie in Wastehub automatisch vernietigd.
  3. De afzender bepaalt welke ketenpartner de informatie mag ontvangen.
  4. Wastehub conformeert zich waar mogelijk aan (open) standaarden. Indien geen standaard voor de uit te wisselen entiteit voor handen is, worden 'standaarden' door ons ontwikkeld.

 

Wastehub zal actief zelf nieuwe diensten ontwikkelen maar kan ook zeker worden gebruikt voor uw eigen integratievraagstuk!

 

Mail ons met ideeën info@wastehub.nl

 

Wastehub B.V. is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. 52105504